Good <strong>Food</strong>

Vakbekwaam medewerker Fruitteelt:  BOL en BBL

Zelfstandig fruit telen

Fruitteler telen, oogsten en verwerken fruit van de volle grond of in de kas.

Als vakbekwaam medewerker fruitteelt onderhoud je de akker of de kas met fruitgewassen. Je werkt buiten met de seizoenen in weer en wind of binnen in de kas met de licht-, water- en klimaatsystemen. Je voert zelfstandig alle dagelijkse teeltwerkzaamheden tot je het gewenste eindproduct gaat oogsten en verwerken. Vaak geef je leiding aan een team van medewerkers, maak je de werkplanning en ben je op de vloer de rechterhand van de ondernemer. Je hebt een brede praktische vakkennis van planten en materialen, gereedschappen en machines. Is dit wat voor jou?

AardbeienJe groene toekomst als vakbekwaam medewerker fruitteelt begint bij Groenhorst in Velp (accent op kas) of Emmeloord (accent op vollegrond). Je krijgt een zeer praktijkgerichte opleiding.
Tijdens de opleiding kun je ook extern gelegitimeerde certificaten behalen. Denk aan VCA, spuitlicentie 1 en 2, trekkerrijbewijs en veilig werken met de heftruck.

De opleiding vakbekwaam medewerker fruitteelt leidt op tot het diploma vakbekwaam medewerker teelt. Dit is een goede opstap naar de opleiding tot middenkaderopleiding ondernemer (fruit)teelt.

E-mail een vriend